Spoiled & Broke – Lazy & Woke

Millennials

Millennials is de generatie geboren tussen 1980 en 2000. Van jongeren vanaf 18 jaar tot mensen ver in de 30. Dingen die deze generatie gemeen hebben zijn prestatiedruk en keuze-angst op verschillende gebieden zoals: liefde, gender, body shaming, carrière, opleiding, sociale status, wanderlust en Netflix. We lijken te verdrinken in het aantal keuzemogelijkheden. We weten niet meer waar we nou echt gelukkig van worden. We maken grote plannen voor ons leven. We vinden onszelf succesvol als we de verwachtingen weten waar te maken, maar de keerzijde is dat we al ons falen ook compleet aan onszelf wijten. Nog nooit eerder hebben zoveel jongvolwassenen een burn-out of burn-out verschijnselen.  Met deze voorstelling is LUSU op zoek naar een open en eerlijk gesprek over het leven dat niet insta-perfect is.

Spoiled & Broke, Lazy & Woke

Spoiled & Broke, Lazy & Woke is een totaalervaring vol throwbacks voor millennials door millennials met muziek, beeld, dans en theater! De voorstelling speelt zich online en offline af.

Ontmoet een vriendengroep van de middelbare school die elkaar maar één keer per jaar ziet, want #druk. Tijdens de jaarlijkse throwbackparty ontsnappen ze aan de snelheid en de verwachtingen van hun instaworthy leven.

Volg de vrienden alvast online via Instagram! missgloriousgloria, felix_wirokromo, dj_le_roi, dreamsofmaya

****

LUSU (fonetisch: LOE-SOE) is Sranangtongo en betekent zoveel als ‘loslaten,’ of ‘kwijtraken’, maar ook ‘los gaan’, bijvoorbeeld dansend op muziek. LUSU maakt voorstellingen in de stad, daar waar het verschil samenkomt. Maatschappelijke thema’s altijd vanuit een divers perspectief verteld.

Spoiled & Broke, Lazy & Woke, is een samenwerking tussen Lab-Z, de leer/werkplaats van Theater Zuidplein waar voorstellingen gemaakt worden over grootstedelijke onderwerpen van NU.

Mede mogelijk gemaakt door: de Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht,

Stichting Elise Mathilde Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Bankgiro Loterij Fonds.