BLIND ME

Het eerste project van LUSU vond plaats op 23 januari 2016 en was onderdeel van Dewi’s afstudeeropdracht. De 30 deelnemers aan BLIND ME werd gevraagd om tijdelijk afstand te doen van het vermogen te oordelen op basis van uiterlijk en afkomst. Wat gebeurt er als je niet meer weet waar je bij hoort, omdat je elkaar niet kunt zien? Wie vertrouw jij blind?

Na het ontvangst bij het borstbeeld van Karel Doorman in het centrum van Rotterdam werd aan alle deelnemers gevraagd een blinddoek om te doen. Pas daarna maakten ze door middel van een boks (fist bump) en een brasa (omhelzing) kennis met hun persoonlijke mattie (vriend). De mattie begeleidde hen vervolgens op een tocht door Rotterdam. Onderweg luisterden de deelnemers via een koptelefoon naar gesprekken tussen jonge allochtone en autochtone Rotterdammers over de rol van afkomst, vooroordelen en (on)bedoelde discriminatie in hun dagelijks leven. Aangekomen op de West-Kruiskade mochten ze de blinddoek weer af doen, maar hun mattie was toen al verdwenen…

Concept en audio editing: Dewi Kasmo / Spel: Marc de Kool & Dirim Kutlar / Productie: Merel Mesu / Communicatie en Marketing: Renske Hoedemaker & Abid Chand / Design: Maite Prince, Gemma de Schepper, Chermaine Jodiwongso / Matties: Abid, Consuela, Danny, Dwight, Joel, Merel, Orlando, Renske, Rowin, Ziggy.